Om mig (oss)

Jag bedriver här hemma på vår gård hundkurser av olika slag. Viltspår, personspår, valpkurser, allmän lydnadskurser mm. Jag är utbildad Hundinstruktör samt viltspårinstruktör och vår familj har kennel sen -08 av Rhodesian Ridgeback. 

Vi ordnar även träffar efter önskemål, då och då tar vi in spännande externa hundinstruktörer samt har jag kursdeltagare för privat träning.

Vi håller nu på att bygga upp ett litet hundcenter här på gården där vi för tillfället har stor appellplan med belysning som är inhägnad där det även finns en hinderbana, här ska det också byggas upp en ljudvall mot vägen. Vi har fin skog precis utanför knuten att spåra i med varierande terräng. Vi har teorilokal samt mindre inomhuslokal i vår gamla stallbyggnad, där kan vi jobba med lite nosarbete genom använda gömslen. En rasthage finns som man kan hyra per timme. 

Jag har dessa kurser/utbildningar bakom mig;

Älskade valp Eva Bodfält 2022
Godkänd viltspårinstruktör genom Hundtrixet 2020

Godkänd allmän hundinstruktör genom hundtrixet 2020

Föreläsning om hundmat, Åsa Sjöberg, Humlebyns 2020
Eftersöksutbildning 2007, Jägarförbundet
Bombsäker inkallning, kurs m hund, Caroline Alupo 2019
Hund 360, utbildning, Hundutbildningsgruppen, David Selin 2019
Genetik/Reproduktion (Canirep), föreläsning
Inlärning/Relation hund/människa, föreläsning Kenth Svartberg
Mentalkunskap, föreläsning Per Jensen
Mentalitet - hundar är som människor fast ändå inte. Föreläsning Jan Gyllensten
Viltspårkurs, Schweisserhundklubben, Kosta
Kurser SBK, spår, agility, rallylydnad, valp, fortsättning, tävling,
Tävlat i bruksrapport, rallylydnad, lydnad, agility, utställning, provat canicross och triathlon m hund. Viltspår i de olika proven.
SKK uppfödarutbildning 2012
Foderkurs genom Specifik/ Hills/ Royal Canin,
Sjukvårdskurs/hund/inriktning op.
MH figurantutbildning
MT figurantutbildning
Allmän Sjukdomslära/hund, utbildning
Jag har också tävlat lite inom hundsporten som lydnad, bruks (rapport), rallylydnad, viltspår, canicross, triathlon, agility. Jag har tävlat väldigt lite men tränat desto mera.  

Jag har också en medhjälpare på vissa kurser där vi behöver vara 2 samt vissa "problemhundar" i form av Inger Ström och hennes Ridgeback Dizza. Inger är klok, lugn, mycket kunnig inom hund, har mycket erfarenhet bakom sig och vi kompletterar varandra bra. Vi ihop har tränat, hjälpt varandra på tävlingar, har mycket kul ihop och är väldigt nära vänner. Inger är utbildad hundinstruktör genom SBK Tävlat i dåvarande elitklass i lydnad och bruks med sin tervueren hon hade då. Varit hjälpförare till ekipage i rapport, elit. Kört drag, skidor med hund, bl. a tävlat i Fäboddraget som går över 2 dagar där man övernattar i tält o kör vidare dan efter. Tävlat bruks (spår, rapport), lydnad, viltspår, rallylydnad med sina Ridgeback Dizza o Chenzi.