Eplaros emaljmugg med naturmotiv

Emaljmuggarna är ca 8 cm höga och 8 cm i diameter och rymmer ca 30 cl dryck. Muggen har en svart kant. Muggens motiv är tryckt i Sverige. 

Muggen är tillverkad i plåt och har en dubbel emaljering. Emalj är en glasliknande beläggning som bränns fast på plåten. Muggarna är inte stöttåliga utan om de tappas i golvet, slår mot varandra i väskan eller får ett slag så spricker emaljen och svarta fläckar uppstår. 

Vi tar inte emot reklamationer på bortslagen emalj om muggen var hel när den kom fram. Även om du till exempel skulle tappa muggen i golvet och att emaljen går sönder samt att delar av plåten syns, var inte ledsen, du kan använda muggen ändå! 

Muggarna har alla ett unikt utseende och är inte alltid perfekta som en keramikmugg. Din mugg ska vara emaljerad på hela ut- och insida men insidan av örat är inte alltid emaljerad hela vägen, vilket gör att det kan bli lite plåt som är utan färg. Dock gör detta ingen skillnad för muggens funktion utan det är helt normalt i framställningen av dessa muggar. 

Den svarta kanten på muggen är handmålad och är inte helt jämn utan det kan skifta lite från mugg till mugg. Emaljmuggen kan du diska i vanlig diskmaskin om den fått missfärgningar av kaffe och te (ej industridiskmaskin). Du kan inte köra muggen i mikrovågsugnen.

200,00 kr